Kan vi ta et møte i forkant, og når vil det være naturlig å ha det?

Et møte i forkant av bryllupet er inkludert i pakken dere velger. Vi kan møtes akkurat når dere ønsker. Det kan være ett år før, eller en måned før vielsen, men det er greit at planen for dagen er noenlunde klar.


Når bør vi booke deg for å være trygg på at du er ledig?

Erfaringen min er at mange tar kontakt sommeren og høsten før, men at det utover vinter og vår også kommer en del henvendelser. I tillegg har jeg som regel en håndfull bryllup booket halvannet til to år før, da noen ønsker å være tidlig ute.

Mai, juni og august er de mest populære månedene. Om du skal gifte deg i det tidsrommet vil jeg anbefale deg å booke fotograf snarest. 


Hvor lang tid tar fotograferingen?

Selve bryllupsfotograferingen etter vielsen tar som regel en drøy time (pluss kjøring fra vielsessted og der festen skal være). Noen ganger bruker vi litt mer tid, noen ganger mindre, men det er greit å sette av litt over en times tid om vi skal være trygge på å få en variasjon av bilder uten å stresse rundt. Har vi mer tid, så bruker vi det om vi vil. Jeg har ikke noe jeg heller vil gjøre, så hvis dere fortsatt har lyst, så tar vi flere bilder.


Hva slags fotoutstyr bruker du? 

Til bryllup bruker jeg to kameraer – et Nikon D750 hengende fra hver skulder. På det ene kameraet har jeg en 70-200mm F2.8 telelinse, og på det andre har jeg en normalzoom på 24-70mm F2.8. Det vil si at jeg kan fange de fleste utsnitt og øyeblikk når som helst, uten behov for å bytte linser. Begge kameraene er lyssterke, har nok megapiksler, og er raske nok til å fange øyeblikkene som oppstår. Det er til syvende og sist dét bryllupsfotografering handler om. Utstyret jeg bruker er ikke det som gjør bildene gode. De ekstra kronene profesjonelt utstyr koster, bruker jeg for å sikre meg at det bildet jeg ser for meg kan bli fanget av kameraet kjapt, i fokus, i høy kvalitet, og i det utsnittet jeg trenger. Verken mer eller mindre. I tillegg har jeg back-up-kamera, pluss ekstern blitz, om man trenger fyll-lys ute eller inne. Jeg bruker også en reflektor/solskjerm utendørs, og har trådløse sendere til flere blitzer om det skulle være nødvendig å sette opp egne lys. Men det er ikke ofte jeg bruker det på et typisk bryllup, da det tar tid – noe vi ikke har altfor mye av.


Hva hvis det regner på bryllupsdagen?

Det er ikke noe fasitsvar på hva vi gjør da, men som oftest gjør vi akkurat som planlagt. De fleste steder har skjerming fra regn, i form av overbygg eller trær som beskytter mot regnet. Jeg mener det blir finere bilder ute, selv i regn, enn det blir om vi skal være innendørs, og sette opp bakgrunner og studiolys. Jeg har begge deler, men ikke eget studio. Det har regnet i mange av bryllupene jeg har fotografert, men flotte bilder har det blitt uansett. Det blir kanskje ikke den samme variasjonen og mengden, men mer enn nok å ta av, og noen veldig fine blir det også når det er vått ute.


Når starter og avslutter heldagsfotograferingen?

Jeg har ingen regler på hvor mange timer som settes av. Jeg kommer som regel en time ut i håroppsetting hos frisør og blir værende til både brudevals er danset og kake skåret. Noen ganger er jeg ferdig i ti-tiden, andre ganger er det blitt midnatt før jeg takker for meg. For dere er det veldig greit å slippe å tenke på å skulle rekke vals eller kake før jeg skal dra. Derfor har jeg ikke noe tidspunkt eller antall timer spesifisert i pakkene mine. Bryllupet er ferdig når bryllupet er ferdig.


Hvor mye erfaring har du som bryllupsfotograf?

Det var i 2013 jeg virkelig begynte med bryllupsfotografering, selv om jeg hadde fotografert et knippe bryllup i noen år før det. I 2014 ble det 10 bryllupsoppdrag, i 2015 ble det 14 bryllup og i 2016 var jeg ute på 20 bryllupsoppdrag - og nå er jeg oppe i tresifret antall. Dette gir meg god erfaring, men jeg er heldigvis langt fra lei av å fotografere bryllup. For hvert jeg er med på, oppdager jeg noe nytt jeg drar med meg inn i neste bryllup.


Kan vi oppgradere til heldagsfotografering etter vi har bestilt en mindre pakke?

Ja, det kan dere. Når dere booker meg, så setter jeg av hele dagen til fotografering, om det er kun vielse og bryllupsfoto, eller heldagsfotografering dere ønsker. Det er bare å ta kontakt i etterkant om dere vil ha fotografering over større del av dagen.


Når skal vi betale?

Booker dere meg rundt et år i forveien eller mer, ber jeg dere betale et depositum på 2000 kr for å holde av dagen. Resten av summen tar vi når dagen nærmer seg. Vi kan også dele opp summen om ønskelig. Dette er noe vi kan snakke om under samtalen vår i forkant av bryllupet.


Kan vi/må vi bestille takkekort og album gjennom deg?

Når jeg sender dere bildene deres kan dere lage takkekort, forstørrelser og album selv om dere vil, eller jeg kan gjøre det hvis dere ønsker det. Se på prisliste for oppdaterte priser, men det er ikke de største summene jeg tar for dette. Jeg bruker www.loxleycolour.com, en skotsk fotolab jeg er veldig fornøyd med. Utvalg og kvalitet er noe helt annet enn hva jeg har opplevd fra norske tilbydere jeg selv har brukt før. Det er bare å ta en titt selv, og se om dere liker produktene de tilbyr.


Spørsmålet mitt står ikke her - hva skal jeg gjøre?

Send meg en uforpliktende e-post om det er noe du lurer på. Det er bedre å spørre om for mye enn for lite. Jeg ser fram til å høre fra deg.

Powered by SmugMug Owner Log In